Abbey View Photograph

10-Wedderburn-StreetBlacklaw-Street-Junction-1952

This photograph shows the junction of Wedderburn Street and Blacklaw Road in 1952. Abbeyview housing estate, the largest in Dunfermline at that time, took 20 years to build. Although the scheme looked good on paper, no consideration had been given to the contours of the area, which resulted in shops and community facilities being built on the top of the hill with steeply terraced streets running down into the steep valleys on either side. However it provided a degree of luxury in a period when people had been used to housing with outside shared toilets, no baths, hot water or central heating, and proved very popular.This photograph shows the junction of Wedderburn Street and Blacklaw Road in 1952. Abbeyview housing estate, the largest in Dunfermline at that time, took 20 years to build. Although the scheme looked good on paper, no consideration had been given to the contours of the area, which resulted in shops and community facilities being built on the top of the hill with steeply terraced streets running down into the steep valleys on either side. However it provided a degree of luxury in a period when people had been used to housing with outside shared toilets, no baths, hot water or central heating, and proved very popular.This photograph shows the junction of Wedderburn Street and Blacklaw Road in 1952. Abbeyview housing estate, the largest in Dunfermline at that time, took 20 years to build. Although the scheme looked good on paper, no consideration had been given to the contours of the area, which resulted in shops and community facilities being built on the top of the hill with steeply terraced streets running down into the steep valleys on either side. However it provided a degree of luxury in a period when people had been used to housing with outside shared toilets, no baths, hot water or central heating, and proved very popular.This photograph shows the junction of Wedderburn Street and Blacklaw Road in 1952. Abbeyview housing estate, the largest in Dunfermline at that time, took 20 years to build. Although the scheme looked good on paper, no consideration had been given to the contours of the area, which resulted in shops and community facilities being built on the top of the hill with steeply terraced streets running down into the steep valleys on either side. However it provided a degree of luxury in a period when people had been used to housing with outside shared toilets, no baths, hot water or central heating, and proved very popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent photos